مجموعه ایران ولوو، با تکیه بر مدیریت کارآمد و کارکنان با تجربه خود شرکتی پیشتاز در زمینه فروش قطعات و لوازم جانبی خودرو های سنگین می باشد. ما در این مقاله از گروه صنعتی ایران ولوو کوشیده ایم تا پیرامون قطعه گیربکس، کاربرد و لزوم سرویس دوره ای گیربکس ولوو اطلاعات جامع و ارزشمندی را به شما عزیزان ارائه دهیم.
گیربکس چیست ؟
فعالیت دو عامل تولید کننده نیرو و انتقال دهنده آن به صورت هماهنگ در هر خودرویی موجب به حرکت درآمدن وسیله می شود؛ که البته عامل تولید کننده نیرو همان موتور می باشد. عامل انتقال دهنده در هر خوردرویی متشکل از مجموعه های مختلفی می باشد که این اجزا به صورت پیوسته در کنار یکدیگر باعث انتقال نیرو می شوند. این اجزا در اصل نیروی تولید شده توسط موتور را به چرخ ها انتقال می دهند.
هر سیستم انتقال دهنده نیرو دارای سه جزء اصلی می باشد؛ کلاچ، گیربکس (که جعبه دنده نیز نامیده می شود) و دیفرانسیل.
اجزای تشکیل دهنده ی گیربکس ها
- چرخ دنده
- پوسته گیربکس
- محور کلاچ
- محور زیر
- محوراصلی
- یاتاقان
- دسته دنده
- میل ماهک
- ماهک
- کشویی دنده
- دنده برنجی
- کاسه نمد
عملکرد گیربکس ها چگونه است؟
گیربکس در حقیقت باعث کنترل و تنظیم قدرت تولیدی توسط موتور می شود. به طور معمول هر موتور قابلیت تولید میزان مشخصی از توان را دارد. اهمیت گیربکس موقعی مشخص می شود که به ما این امکان را می دهد تا بدون افزایش دور موتور بتوانیم به سرعت مورد نظرمان برسیم.
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که مثلا شما بر اساس تبحرتان در رانندگی کامیون هنگام حرکت در سربالایی ها از دنده سنگین و هنگام حرکت در سرازیری ها از دنده سبک استفاده نمایید.
در اصل دنده سنگین و سبک در قطر و اندازه دنده های درگیر در داخل گیربکس با یکدیگر متفاوت هستند. از طرفی قطر دنده سنگین از سبک بزرگتر و دارای قدرت بیشتری بوده ولی سرعت آن از دنده سبک کمتر است.
انواع گیربکس ها
-
گیربکس دستی
این نوع تعویض دنده توسط راننده و به وسیله دسته دنده صورت می گیرد. همچنین راننده با فشار پدال منجر به درگیری کلاچ با موتور می شود. با وجود این که استفاده از دسته دنده و پدال کلاچ برای مدت طولانی، ممکن است برای عده ای خسته کننده باشد؛ اما این نوع گیربکس همچنان طرفداران خود را دارد.
-
گیربکس های خودکار
در این سیستم که دارای پیچیدگی ساختاری زیادی می باشد پدال کلاچ حذف شده است. به همین دلیل استفاده از نوع گیربکس به مراتب نیاز به مهارت بالایی نداشته و راحت تر می باشد.
-
گیربکس های نیمه خودکار
این سیستم که با نام دیگر منوتیک هم شناخته می شود و باعث ایجاد سهولت بیشتر نسبت به نوع دستی و نوع اتوماتیکی شده است.
مشکلاتی که باعث می شود گیربکس ها خوب عمل نکند
- از گیربکس صدای وز وز شنیده می شود
- گیربکس دیر عمل می کند
- ممکن است از خودرو بوی سوختگی احساس کنید
- نشت مایع از قسمت زیری خودرو
- سفت بودن دنده و این که به دشواری قادر به جا زدن آن هستید
- عدم کارکرد صحیح پدال کلاچ
- کاهش قابل توجه قدرت خودرو
- هنگامی که خودرو روی دنده باشد اما حرکت نکند
اهمیت تعویض روغن گیربکس
همانطور که می دانید تمام سیالات موجود در خودرو نیاز به رسیدگی مداوم در زمان خاص را دارند. روغن گیربکس یکی از اجزایی است که تعویض به موقع آن فواید زیر را به دنبال دارد.
- باعث حرکت روان تر و بهتر گیربکس نسبت به قبل می شود.
- باعث افزایش عمر مفید اجزا موجود در گیربکس می شود.
- کاهش درجه حرارت گیربکس موجب کاهش آسیب دیدگی آن می شود.
- حذف سرو صداهای اضافی موجود در گیربکس
با توجه به دستی بودن یا اتوماتیک بودن خودرو به صورت تقریبی برای گیربکس های اتوماتیک در فواصل 100تا 150 هزار کیلومتر و برای گیربکس های دستی هر 50 تا 100هزار کیلومتر زمان تعویض در نظر گرفته می شود.
خرید قطعه اصلی گیربکس از ایران ولوو
اگر قصد خرید این قطعه را دارید، ما به شما سایت ایران ولوو را پیشنهاد می کنیم؛ این سایت توانسته در مدت زمان کوتاهی به موفقیت های چشمگیری برسد. بنابراین شما این قطعه اصلی را می توانید از این سایت معتبر با خیالی آسوده خریداری نمایید. از جمله مواردی که سبب رضایت مشتریان این سایت شده است شامل مشتری مداری، کیفیت بالای محصولات، قیمت های بسیار مناسب، اورجینال بودن، ضمانت عودت وجه، رسیدگی به شکایات و … می باشد.
سخن پایانی
شرکت ایران ولوو با توجه به نیاز بازار کشور بهترین تجهیزات، قطعات و لوازم یدکی ماشین های سنگین را در اختیار شما مشتریان قرار می دهد.
این شرکت با احترام به انتخاب شما در کوتاه ترین زمان ممکن کالای مورد نظرتان را به دستتان می رساند.
شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت http://iranvolvo.com و مشاهده انواع محصولات در مناسب ترین قیمت، بهترین انتخاب را برای خود رقم بزنید.
مهندس اسماعیلی 09143332530
محصولات مرتبط :
مقالات مرتبط :