بررسی گیربکس ولوو اف 12

بررسی گیربکس ولوو اف 12

برای بررسی بیشتر گیربکس ولوو اف 12 ابتدا باید به طور کامل مکانیزیم و کارایی گیربکس توضیح داده شود و بعد از آن به خصوصیت متمایز این گیربکس بپردازیم. ما در این مقاله سعی داریم به معرفی این گیربگس پرداخته و آن را به دقت بررسی کنیم. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

گیربکس

ماشین‌ها برای به دست آوردن انرژی مورد نیاز خود به یک تولید کنندۀ نیرو احتیاج دارند. در این میان یک انتقال دهندۀ نیرو هم نیاز است تا نیروی تولید شده به قسمت مورد نظر یعنی چرخ‌ها برسند و ماشین شروع به حرکت کند. ماشین‌ها این فرآیند را به وسلیۀ یک جعبۀ مخصوص در خود انجام می‌دهند که به آن گیر بکس گفته می‌شود. در این بخش از چرخ دهنده‌های زیادی برای انتقال نیرو استفاده شده و دارای قسمت‌های مختلفی است از جمله: دیفرانسیل، جعبه دنده و کلاچ که هر کدام کارایی خاصی را انجام می‌دهند.

ماشین‌های سنگین و بهترین گیربکس‌ها

در گذشته استفاده از ماشین‌های سنگین بنز بسیار متداول بود اما طولی نکشید که شرکت‌ ولوو اقدام به ساخت ماشین‌های سنگین بسیار کاربردی و مناسب‌تری کرد. این شرکت با استفاده از سیستم‌های نوین و ابزار آلات منحصر به فرد سعی کرد تا ماشین‌های سنگینی را به عنوان ولوو به بازار عرضه کند. یکی از نقاط قوت این ماشین‌ها به طور حتم قسم گیربگس آن‌ها است. گیربکس ولوو اف 12 یکی از بهترین و البته پیچیده ترین گیربکس‌های حال حاضر در جهان  به شمار می‌رود.

 

تحول در گیربکس‌های جدید

ماشین‌های ولووی گفته شده دارای سیستم‌های اتوماتیک بیشتری بوده و امکانات مناسب تری را برای راننده در حین رانندگی فراهم می‌کنند. در این ماشین‌های سنگین موارد دیگری هم تغییر کرده مانند” افزایش دنده‌ها از 4 به 5 و حتی در برخی از ماشین‌ها تا 7 دنده پیشرفت داشته است. این دنده‌ها باعث استفادۀ سوخت کمتر در هنگام رانندگی می‌شوند. نکتۀ بسیار مهم این دسته از ماشین‌های سنگین تغییرات حرفه ای مکانیزم اصلی آن‌ها است. در ماشین‌های جدید سعی می‌شود قطعات کمتری استفاده شود اما در عوض قدرت کنترل الکتریکی ماشین رو به افزایش است و همه چیز در حال اتوماتیک شدن پیش می‌رود.

 جزئیات بیشتر گیربکس ولوو اف 12

اولین نکته ای که باعث جلب توجه در این گیربکس می‌شود وزن و آلیاژ مورد استفاده در آن است. این گیربکس بسیار سبک‌تر و البته کوچکتر از دیگر گیربکس‌ها طراحی شده و در عین حال با تغییر حالت ساخت از چدن به آلمینیوم همراه بوده است. این تغییرات باعث استفادۀ حجم روغن کمتر نیز شده. این دسته از گیربکس‌ها شامل قسمت‌هایی اعم از: چرخ دنده، رولبرینگ، یاتاقان‌، شفت و پوسته می‌باشد. هر کدام از موارد بالا به صورت مجزا کارایی خاصی در کارکرد این سیستم دارند که در ادامه به هر کدام می‌‍‌پردازیم.

چرا استفاده از این گیربکس توصیه می‌شود؟

استفاده از گیربکس ولوو اف 12 به دلایلی از جمله :

  • داشتن حجم کم و اشغال فضای ناچیز.
  • ارتقای شتاب ماشین
  • کیفیت مناسب در هنگام تعویض دنده‌ها
  • کم شدن صدا
  • قابل اطمینان بودن و طول عمر بیشتر

توصیه می‌کنند.

 

بررسی سیستم انتقال قدرت

در این سیستم نیرو به هیچ عنوان به صورت مستقیم به چرخ‌ها منتقل نمی‌شود و باید از قسمت گیربکس عبور کند. این موضوع باعث رانندگی راحت‌تری با ماشین‌های ولوو شده و احساس بهتری را به راننده منتقل می‌کند. لازم به توضیح است که سیستم‌های انتقال قدرت در ماشین‌های ولوو به دو صورت طبقه بندی می‌شوند.

  • قدرت‌های دستی (در این مدل راننده به وسیلۀ امکانات مکانیکی و دستی اقدام به تعویض دنده می‌کند)

قدرت‌های اتوماتیک(در این سیستم ماشین از یک مبدل گشتاور برای تغییر دنده‌ها و کنترل بیشتر استفاده می‌کند.)

تعمیر این گیربکس به مهارتی بسیار زیاد نیاز دارد.

کاهش وزن محسوس در گیربکس‌

این کاهش وزن یکی از بهترین رویدادها در تولید این گیربکس محسوب می‌شود. گیربکس ولوو اف 12 دارای گشتاورهای شناور و همچنین سیستم‌های هیدرولیکی کوچکتری هستند. این موضوع باعث کم حجم شدن و در نهایت کاهش وزن گیربکس می‌شود.

تعمیر گیربکس ولوو اف 12:

سیستم منحصر به فرد و البتۀ پیچیدۀ این گیربکس باعث شده تعمیر آن کار راحتی نباشد و فقط از عهدۀ متخصصان این امر برآید. بسیاری از تعمیر کاران حرفه ای توصیه می‌کنند در صورت خرابی یا داشتن ایراد فنی، بهتر است گیر بکس را به یک متخصص یا تعمیرگاه خبره نشان دهید. تعمیر اشتباه یا نابلد بودن شخص در تعمیر این گیربکس می‌تواند هزینۀ زیادی برای شما ایجاد کند.

 

ارتباط با ما :

 

محصولات مرتبط:

پوسته فلاویل ولوو fh 500

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *