تعمیر گیربکس ولوو اف اچ

تعمیر گیر بکس ماشین سنگین

تعمیر گیربکس ولوو اف اچ موضوعی مهم برای افرادیست که دارای ماشین‌های سنگین ولوو هستند , و نیاز دارند تا در مورد گیربکس‌ ماشین‌های خود بیشتر بدانند.

تعمیر گیربکس ولوو اف اچ

قبل از پرداختن به مبحث تعمیر گیربکس ولوو اف اچ باید موضوعی را شفاف سازی کنیم. این که دقیقاً گیربکس چه کاری را انجام می‌دهد؟ چه مدل‌هایی داشته و در نهایت این نوع گیربکس (ولوو اف اچ) چه امتیازاتی نسب به دیگر گیربکس‌ها دارد؟ ما در این مقاله به تمامی این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

کارکرد گیربکس

در هر ماشین و خودرویی باید یک سیستم تولید کنندۀ انرژی و نیرو وجود داشته باشد. در کنار این تولید کنندۀ انرژی یک انتقال دهندۀ مناسب هم نیاز است که بتواند انرژی تولید شده را به بخش‌های لازم منتقل کند. اما نیروهای گفته شده به کجا منتقل می‌شوند؟ این نیروهای تولید شده توسط پیشرانه به قسمت چرخ‌ها منتقل شده و آن‌ها را به حرکت در میا‌ورند. اگر بخواهیم این سیستم را به بخش‌های گوناگونی تقسیم کنیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کلاچ
  •  جعبۀ دنده
  •  دیفرانسیل

نکتۀ حائز اهمیت در این بخش جعبه دنده خودرو است. این جعبۀ مهم و کاربردی به گیربکس هم شهرت دارد. به یاد داشته باشید که تعمیر گیربکس ولوو اف اچ هم درست مانند دیگر گیربکس‌ها به متخصصی خبره نیاز دارد و حتی در برخی از بخش‌ها از پیچیدگی بیشتری نسبت به سایر گیربکس‌ها برخوردار است.

گیربکس ولوو fh12 یک گیربکس حرفه ای

چرخ دنده‌ها و کلاچ از اصلی ترین بخش‌های هر گیربکسی به شمار می‌روند.

چرخ دنده‌های گیر بکس:

چرخ دنده‌ها از اجزای اصلی گیربکس‌ها محسوب می‌شوند. در حقیقت چرخ دهنده‌ها اساسی ترین قطعات مکانیکی یک گیربکس به حساب می‌آیند. گیر بکس‌ها انواع مختلفی داشته و هر کدام خاصیت و امتیازات متفاوتی نسبت به دیگری دارند. این گیر بکس‌ها عبارت اند از:

  • گیربکس‌های دستی
  •  گیربکس‌های خودکار یا اتوماتیک
  •  گیربکس‌های نیمه اتوماتیک

در ادامۀ مقاله می‌خواهیم به تعدادی از مهم ترین مشکلات گیربکس‌ها اشاره کرده و آن‌ها را به طور خلاصه تشریح کنیم.
معمول‌ترین خرابی‌ها برای گیربکس‌های خودرو

  • جا نخوردن اهرم تعویض دهنده:

در چنین شرایطی باید ابتدا به مواردی جز خرابی گیربکس توجه کنید چرا که جا نرفتن دنده می‌تواند عللی چون : نادرست گرفتن کلاچ، مشکلات متعدد در ماهک‌های بیرونی و حتی گیر کردن قطعۀ خاصی در این بخش باشد. بعد از اطمینان حاصل کردن از این موارد باید به سراغ بخش‌هایی مانند: کشویی مربوط به دنده یا پیچ‌های گیربکس برویم. ممکن است حتی بخشی از این مشکل از خار موشکی یا فنر ساچمه ماشین هم باشد.

خرابی‌های گیربکس نیاز به تعمیرکاری خبره دارند. این موضوع در مورد تعمیر گیربکس ولوو اف اچ هم صادق است. ناگفته نماند که این مدل گیربکس از دیگر مدل‌های گیربکس ساختاری پیچیده‌تر و مدرن‌تر دارد.

گیربکس دارای چرخ دنده های زیادی است.

گیربکس دارای چرخ دنده های زیادی است.

  • ایجاد صداهای ناخوشایند:

در برخی از موارد صدایی ناخوشایند از قسمت گیربکس ماشین شنیده می‌شود که با فشار دادن پدال کلاچ برطرف می‌شود. در چنین حالتی به احتمال بسیار زیاد جعبه دندۀ شما دچار ایرادی اساسی است و حتماً باید برای رفع این مشکل به تعمیرگاه مراجعت کنید. در این بخش باید به نکتۀ مهمی هم اشاره کرد. گاهی نبود روغن کافی در قسمت گیربکس هم می‌تواند مشکلاتی مانند صدای زوزه را در ماشین شما ایجاد کند.

  •  نشتی روغن

از دیگر علل خرابی گیربکس نشت روغن است. در صورت چنین پیشامدی به طور حتم آب بندی‌ها یا کاسه نمدهای‌ جعبه دنده دچار مشکلی اساسی هستند. در نظر داشته باشید نبود روغن واسکازین به میزان کافی هم می‌تواند دلیل تکان‌های شدید و عملکرد نامناسب دنده باشد.

  • صدای زوزه کشیدن در بخش دنده و دیفرانسیل ماشین:

در هنگام رانندگی ممکن است صداهایی زوزه مانند را بشنوید. در چنین شرایطی احتمالاً جعبه دندۀ شما بر اثر ساییدگی کیفیت اولیۀ خود را از دست داده و منجر به چنین صداهایی می‌شود. برای فهمیدن دقیق این موضوع می‌توانید در سرعتی مانند 80 یا 70 کیلومتر بر ساعت دنده را خلاص کنید. اگر صدا قطع شده نشان از مشکلی اساسی در گیربکس دارد.

گیربکس‌ها در قرار گرفتن دنده،

گیربکس‌ها در قرار گرفتن دنده، راحت حرکت کردن ماشین و تغییر سرعت بسیار مهم هستند.

تعمیر گیربکس

تعمیر گیربکس ولوو اف اچ از تعمیر دیگر گیربکس‌ها دشوارتر است. این موضوع به دلیل مکانیزم‌های مدرن و تخصصی این گیربکس بوده و بهتر است در صورت ایجاد مشکلی در این گیربکس آن را به تعمیر کاری خبره بسپارید. امروزه کلاس‌های تخصصی زیادی در سطح کشور برای تعمیر تخصصی گیربکس‌ها وجود دارند.

بخش آخر:

به طور کلی گیربکس‌ها بخش مهم و البته بسیار تخصصی از ماشین‌های سواری و سنگین را تشکیل می‌دهند به همین جهت بسیاری از تعمیر کاران با تجربه توصیه می‌کنند بدون داشتن تخصص کافی سراغ تعمیر گیربکس ولوو اف اچ نروید. این کار می‌تواند در صورت تخصص نداشتن شما عواقبی جدی برای کاهش طول عمر خودروی شما داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *